Har du spørgsmål til din aktieinvestering?
Udfyld kontaktformularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.
Dato: 22/08/2022
Green Landscaping Group er en svensk anlægsgartner virksomhed, der i dag ejer mere end 40 forskellige virksomheder i Sverige, Norge og Finland. Green Landscaping Group har en vækststrategi der bygger på opkøb, som normalt er en svær strategi fordi rigtig mange opkøb i sidste ende ikke skaber værdi. Green Landscaping Group virker dog ligesom NTG og DSV til at have fundet en opkøbsstrategi hvor 1 + 1 = 3. I denne analyse ser vi nærmere på virksomheden og opkøbsstrategien samt hvorfor denne metode virker for Green Landscaping Group.
Dato: 22/06/2022
RugVista er en en svensk virksomhed med fokus på salg af gulvtæpper online. RugVista har i dag, online, en ledende markedsposition, men fortsat en lav markedsandel af det samlede gulvtæppe marked. En stor del af det samlede salg globalt foregår fortsat fra fysiske butikker, men i denne analyse vil du kunne læse om hvorfor gulvtæpper er interessant i et online perspektiv, og hvorfor det er RugVista der i den sammenhæng står godt, som en kvalitetsaktie. RugVista har en forventning om fortsat at vækste stabilt, skabe overskud hvert år og udbetale ca. 50% af dette overskud i udbytte til sine aktionærer.
Dato: 01/06/2022
Thule er en svensk virksomhed og et svensk brand med mere end 80 år bag sig. Mantraet for Thule Group er “Bring your life” og det er et mantra som altid er i fokus når selskabet laver produkter, eller indtager nye forretningsområder. Thule har netop i 2022 offentliggjort indgangen til to nye produktkategorier og en langsigtet målsætning frem mod 2030. I denne analyse dykker vi ned i selskabet, deres historik og ser nærmere på værkst – og fremtidsmulighederne for det i dag ret store selskab, med en omsætning over 10 milliarder SEK.
Dato: 16/05/2022
NTG er en dansk virksomhed, hvis aktie er noteret på det danske aktiemarked. Som Freight Forwarder er NTG en vigtig del af mange virksomheder transport og logistiklinje og håndterer kunder fra hele verden, store som små. NTG kører med en unik partnerskabsmodel som bliver suppleret med opkøbsmuligheder, der skaber gode vækstmuligheder for selskabet. DSV har bevist over mere end 25 år, at en opkøbsstrategi kan skabe gode muligheder for investorerne, som en af Danmarks bedste performende aktier det seneste årti. Spørgsmålet er om NTG kan blive den næste danske succes aktie?
Dato: 06/05/2022
Skal man hedde Novo Nordisk for at kunne være en kvalitetsvirksomhed, eller kan små virksomheder også opnå denne titel? FreeTrailer er en af de største danske succeser, på de mindre børser de senere år, hvor både aktien har oplevet store stigninger, samtidig med at selskabet har performet år efter år og kvartal efter kvartal. Men hvordan kan man tjene penge på gratis trailere, og hvad er det som ligger bag succesen for FreeTrailer? Er der mon mere tilbage i casen, eller vil FreeTrailer møde stigende konkurrence i takt med deres internationale ekspansion?
Dato: 26/04/2022
Twilio er en af de markedsledende aktører indenfor det man kalder Communication Platforms as a Service. I denne analyse ser vi både på Twilio som case og sammenligner med de nærmeste konkurrenter. Vi ser på markedet, og den forretningsmodel selskabet driver og vurderer om der er et langsigtet interessant investeringspotentiale. Twilio har i de seneste år oplevet store udsving i aktiekursen, de har været på opkøb og de har vækstet omsætningen ret markant. Spørgsmålet er hvad der venter forude og om selskabet, er bedst i branchen, og om værdisætningen er ved at være attraktiv.
Dato: 26/04/2022
Sinch er efter Twilio en af de markedsledende aktører indenfor det man kalder Communication Platforms as a Service. Det er det noriske svar på Twilio. I denne analyse ser vi både på Sinch som case og sammenligner med de nærmeste konkurrenter. Vi ser på markedet, og den forretningsmodel selskabet driver og vurderer om der er et langsigtet interessant investeringspotentiale. Sinch har i de seneste år oplevet store udsving i aktiekursen ligesom Twilio, de har været på opkøb og de har vækstet omsætningen ret markant. Spørgsmålet er hvad der venter forude og om selskabet, er bedst i branchen, og om værdisætningen er ved at være attraktiv. I og med Sinch og Twilio på mange parametre ligner hinanden er det en oplagt sammenligning. Men der er også faldgruber og steder hvor vi skal være opmærksomme som investorer på vigtige forskelle.
Dato: 28/03/2022
HelloFresh er en tysk virksomhed på markedet for måltidskasser. HelloFresh er blandt de ledende og største på dette marked og befinder sig i både Australien, USA og mange lande i Europa. Markedet for måltidskasser er kendetegnet ved at være et svært marked, hvor flere kæmper med skalering og med at tjene penge. Men hvordan ser det ud for HelloFresh? Hvordan er deres omkostninger struktureret? kan de tjene penge? Kan de vækste? Vil du vinde dette marked? Det er nogle af spørgsmål vi prøver at besvare i denne analyse, hvor vi ser på HelloFresh aktien som investering.
Dato: 28/03/2022
Marley Spoon er stor konkurrent til HelloFresh og er stor i bl.a. Australien og USA, men ikke så fremtrædende i Europa. I alle interessante markeder er der flere potentielle investeringscases og derfor er sammenligning og vurdering af forskellige virksomheder en vigtig del af en gennemarbejdet analyse. Vi sammenligner derfor Marley Spoon og HelloFresh, for at se hvilken af de to virksomheder der er bedst til at vækste, styre deres omkostninger, skabe værdi for deres kunder, skabe overskud og meget andet. Til sidst konkluderer vi på hvilken af de to virksomheder der ses som den bedste aktie til porteføljen, og om der er en ekstraordinært afkast at hente når vi ser på fremtidsmuligheder og risici.
Dato: 14/03/2022
Enphase Energy er en af de ledende virksomheder indenfor salg og produktion af invertere til solceller. Inverteren kan betragtes som “hjertet” i solenergi, da alt energi der genereres og skabes ved solpaneler, skabes i DC energiformen, som skal inverteres til AC før det kan benyttes som elektricitet. Inverteren klarer denne opgave og er derfor en af de vigtige elementer når der skal installeres solceller. Teknologien har fordele og ulemper. Enphase laver Microinvertere, og er en af de stærkeste i verden til dette. I denne analyse ser vi på SolarEdge vs. Enphase da de to selskaber er de største konkurrenter i markedet for invertere til boliger.
Dato: 14/03/2022
SolarEdge er en af de ledende virksomheder indenfor salg og produktion af invertere til solceller. Inverteren kan betragtes som “hjertet” i solenergi, da alt energi der genereres og skabes ved solpaneler, skabes i DC energiformen, som skal inverteres til AC før det kan benyttes som elektricitet. Inverteren klarer denne opgave og er derfor en af de vigtige elementer når der skal installeres solceller. Teknologien har fordele og ulemper. SolarEdge laver et alternativ til Microinvertere, og er en af de største producenter af dette. I denne analyse ser vi på SolarEdge vs. Enphase da de to selskaber er de største konkurrenter i markedet for invertere til boliger.
Dato: 21/02/2022
Zillow er måske ikke velkendt brand i Danmark, men i USA har Zillow efterhånden en ret stærk markendsposition. “Zillow” er mere søgt på Google end “Real Estate”, hvilket vidner lidt om selskabets position på ejendomsmarkedet. I 2022 sker der store ændringer i Zillow, som vil få store betydninger for både omsætningen fremadrettet, men bestemt ogsåoverskuddet. Omsætningen forventes at falde markant, mens overskuddet forventes at stige markant over de næste 3 år. Hvad dette skyldes kan du læse mere om i denne analyse. Aktien er på 12 måneder faldet -68% og derfor ser vi selvfølgelige også nærmere på selskabets værdisætning, konkurrenter og fremtidsperspektiver.
Dato: 22/01/2022
PayPal er en af verdens førerende virksomheder indenfor betalinger og pengeoverførsler og har i dag et stort økosystem af produkter og løsninger. PayPals historie starter i december 1998 da Peter Thiel, Luke Nosek og Max Levchin stifter virksomheden Confinity, som senere i 1999 lancerer den første udgave af PayPal-produktet. Tidligere samme år, i marts 1999, blev virksomheden x.com stiftet af Elon Musk, Harris Fricker, Christopher Payne og Ed Ho. Confinity og x.com var store konkurrenter og ønskede begge at disrupte den traditionelle finansielle sektor. I stedet for at forsøge at udkonkurrere hinanden, valgte Confinity og x.com i marts 2000 at merge under navnet x.com med Elon Musk som CEO. Elon Musk blev senere erstattet af Peter Thiel som administrerende direktør og selskabet blev omdøbt til PayPal i 2001 og senere børsnoteret i 2002.
Dato: 03/01/2022
MercadoLibre bliver ofte omtalt som det latinamerikanske svar på Amazon. Der er flere ligheder mellem de to selskaber, men sammenligningen er ikke en-til-en af flere forskellige årsager. Produktgrupperne er forskellige og geografisk befinder MercadoLibre sig i et helt andet marked, med helt andre udfordringer og muligheder. Bliv i denne analyse klogere på MercadoLibre, vækstenhistorikken og mulighederne fremad.
Dato: 08/12/2021
Matas er en af de mst velkendte brands i Danmark. Matas har samtidig over 1.7 millioner Club Matas kunder, som er en stor del af den danske befolkning. Matas oplevede siden de blev børsnoteret, en aktiekurs i næsten frit fald, men pludselig vendte aktien rundt. Den store vending skyldes hovedsageligt et strategisk tiltag og en ny CEO der satte større fokus på E-commerce og omnichannel frem for fysiske butikker. I dag er Matas en af de mest bruge webshops i Danmark, men hvad bringer fremtiden og handles Matas i dag til en fornuftig pris, hvor der som investor er investeringspotentiale?
Dato: 03/12/2021
Shopify er en amerikansk software-virksomhed, som i dag er blandt de ledende indenfor E-commerce markedet. Shopify oplevede et boost under COVID-19 forhold, da forbrugernes onlinekøb fik et boost. Over de seneste år har Shopify ændret sig markant, både når vi ser på aktiekursen og på selskabet bag ved. I denne analyse dykker vi ned i Shopifys udvikling, hvor de står i dag strategisk og selvfølgelig ser vi til sidst på selskabets værdisætning, reelle værdi og fremtidsmuligheder.
Dato: 15/11/2021
Airthings er en norsk virksomhed der udvikler og producerer monitorer og software til at måle og kontrollere indendørs luftkvalitet. Vi bruger som mennesker ca. 90% af vores tid indendørs og luftkvaliteten indendørs er ofte ringere end udendørs, hvorfor det er sundhedsmæssigt vigtigt at kunne opretholde god luftkvalitet indendørs. Bygninger står samtidig for ca. 40% af verdens energiforbrug hvorfor det også er et vigtigt område at optimere. Airthings har for nyligt introduceret deres nye løsning Airthings for Business, som løfter potentialet og salgskanalerne til et nyt niveau. Teknologisk er selskabet også i stor udvikling, som du kan læse mere om i denne analyse.
Dato: 1/11/2021
Zaptec er en norsk virksomhed der producerer og sælger opladere til elbiler. Zaptec har udviklet bl.a. opladere til private og virksomheder og benytter flere forskellige teknologier såsom APM og Dynamic Load Balancing til at sikre den mest effektive opladning og den mest effektive benyttelse af strøm. Markedet er enormt konkurrencepræget og i denne analyse vil du blive klogere på hele markedet opladere til elbiler, Zaptec’s forretningsmodel og teknologi. Du vil samtidig blive klogere på om Zaptec har en vedvarende konkurrencefordel, eller de får svært ved at konkurrerer mod andre virksomheder i branchen.
Dato: 26/10/2021
Kryptovaluta og Blockchain er to vigtige og nye begreber indenfor de senere år som investor. FinTech er et at andet nøgleområde, hvor vi ser høj innovation og funding aktivitet. Coinbase er en platform for Kryptovaluta og Blockchain. Coinbase blev børsnoteret i 2021 og siden da har selskabet leveret flere kvartalsregnskaber med flotte tal og nye strategiske tiltag. Coinbase har på flere område nogle interesse konkurrencefordele, der som investor kan være vigtige i investeringsbeslutningen. I denne analyse ser vi på Coinbase som virksomhed og som investeringspotentiale. Du bliver samtidig måske lidt klogere på Kryptovaluta og forskellen på “Proof of Stake” og “Proof of work”.
Dato: 23/08/2021
Tesla er en af de mest omdiskuterede aktier både i Danmark og i udlandet. Når man nævner Tesla falder snakken næsten altid på deres værdisætning og ikke så meget deres forretningsmodel eller produkter. Tesla handler til en langt højere værdisætning end andre bilfabrikanter, men spørgsmålet er om Tesla kan sammenlignes med disse andre bilfabrikanter, eller hvordan man ellers kan vurdere Tesla. Tesla afviger på rigtig mange områder fra traditionelle bilfabrikanter og med en CEO som Elon Musk får de også en helt anden mediedækning end de fleste andre virksomheder. Læs analysen for at blive klogere på hvad Tesla er for en virksomhed, ud over deres produktion af elbiler. Bliv klogere på værdisætningen, hvorfor den er som den er, og om Tesla som aktie og inversingscase er overvurderet eller undervurderet.
Dato: 17/08/2021
Cryoport er en amerikansk transport og logistik virksomhed med fokus på et nichemarked indenfor celle – og genterapi samt biotek. Selskaber tilbyder transport og logistik i Fase 1, 2 og 3 forsøg samt af godkendte og markedsførte behandlingsmetoder på markedet. Cryoport er i gang med en aggressiv vækst og ekspansions strategi og har bl.a. været på større opkøb af flere omgange indenfor det seneste år. Cryoport befinder sig i et marked med lav konkurrence pga. et langt højere specialiseringsniveau, end den normale transportindustri. Cryoport er heller ikke kun en transport og logistikvirksomhed, men en virksomhed med en hel del patenterede løsninger, bl.a. indenfor cryogenic transportløsninger.
Dato: 09/08/2021
PagerDuty er en amerikansk virksomhed der udvikler en cloud-løsning til håndtering digitale løsninger. En af udfordringerne ved stigende teknologi og digitalisering og stigende samarbejde mellem forskellige teknologier er, at hvis for eksempel Amazon Cloud lukker ned for 24 timer, så har flere tusinde virksomheder et stort problem. I 2021 oplevede vi Fastly der er CDN-udbyder have en outage, som lukkede Vimeo, Spotify, CNN, Reddit og en masse andre virksomheder ned i en periode, hvilket var fatalt for både Fastly og virksomhederne der muligvis mistede kunder. Hvis en virksomhed som Stripe eller PayPal har problemer med deres betalingsløsning, så kan en stor del af verdens webshops ikke tage imod ordre. En af de virksomheder der er kan gå hen og blive en nøglespiller til at mindske og forhindre disse udfordringer er PagerDuty.
Dato: 07/07/2021
Stamps er en amerikansk software virksomhed med fokus på transport og logistik. Stamps står ikke selv for selve transporten, men samarbejder med transportselskaber. Stamps gør det nemt for private, virksomheder, webshops og omni channel shops at købe fragt online. Ved brug af Stamps software kan man finde den billigste og hurtigste fragtløsning, printe labels til én forsendelse eller bulk-forsendelser på +200 ordre per gang. Stamps er en af de førende på markedet med en markedsandel over 30% og er en ret aktiv opkøbsstrategi der gør, at de kan tilbyde forskellige kunder, forskellige løsninger. Stamps kan bedst sammenlignes med danske Shipmondo. Stamps blev i 2019 ramt hårdt på aktiekursen og deres overskud tog i 2014 og 2015 store dyk hvilket der er gode grunde til. Alt dette og meget mere finder du svar på i denne analyse.
Dato: 16/06/2021
OrderYOYO er på vej på Nasdaq First North Premier Growth børsen. OrderYOYO leverer en softwareløsning til takeaway restauranter og har i dag over 4.000 kunder i Danmark, Storbrittanien og Irland. OrderYOYO er IKKE en platform, som vi kender det fra JustEat, men derimod en Software-løsning, som vi nærmere kender fra Shopify. Alt det skal vi nok komme meget mere ind på senere i analysen. Med en stærk ledelse og et produkt de står klar til at skalere går selskabet på børsen for at rejse ca. for samlet 59.4 DKKm. Selskabet vil blive noteret til en markedsværdi på ca. 754 DKKm. I denne analyse vil vi gennemgå virkosmheden, produktet og se ind i fremtidsmuligheder. Vi vil samtidig give en vurdering af casen, prisen, værdien fremadrettet og vækstcasen.
Dato: 08/06/2021
SameSystem er en SaaS virksomhed på vej på børsen. Ligesom MapsPeople går SameSystem på Nasdaq Fisrt North Premier Growth børsen, som har lidt højere krav end den normale First North børs. SameSystem er en Workforce Management SaaS-virksomhed med fokus på fysiske detailbutikker og Foodservice virkosmheder. Selskabet går på børsen til en Pre-money valuation på ca. 375 DKKm og en post-money valuation på ca. 435 DKKm. Selskabet har tilnærmelsesvis ingen gæld (ca. 700.000 DKK) og dermed er Enterprise Value og Pre-money valuation næsten det samme på ca. 375 DKKm. Denne analyse har til formål at vurdere investeringsmuligheden i denne IPO og samtidig vurdere selskabet baseret på forventninger til fremtiden, historisk eksekveringsevne og værdisætning ved børsnoteringen.
Dato: 02/06/2021
Kahoot er en af de absolut mest omtalte udenlandske aktier i Danmark. I 2020 stod aktien også på listen over de mest populære aktier på Nordnet med over 4600 nye investorer i aktien i 2020. I januar 2021 gik det endnu vildere for sig med over 8600 nye investorer på blot en måned. Kahoot er en rigtig interessant virksomhed i høj vækst, men det er også en virksomhed med mange forskellige produkter til mange forskellige segmenter og kundetyper, som gør selskabet svært at sætte værdi på. Aktien har i 2021 taget et dyk fra en kurs på 137 NOK på toppen, til i dag at ligge i kurs 60 NOK. Det er et fald på over 50%. Virksomheden har dog fortsat en markedsværdi på over $3.7 milliarder og med en forventet omsætning i 2021 på ca. $100 millioner, så er det fortsat en høj værdisætning på over 30x omsætningen. Spørgsmålet er om markedet undervurderer, overvurderer eller er fair i værdisætningen af selskabet.
Dato: 24/05/2021
Trifork er en dansk IT konsulentvirksomhed, der bedst kan sammenlignes med danske NNIT, Netcompany eller Columbus. Deres primære forretning går på udarbejdelse af softwareløsninger til deres kunder og løbende drift og servicering af denne software. Trifork går nu på Børsen i Danmark, og vil blive noteret til en markedsværdi efter noteringen på 2.96 DKK milliarder. I denne analyse vil vi gennemgå virksomheden, forretningsmodellen og konkludere hvorfor vi deltager eller ikke deltager i denne notering.
Trifork er en af de største nyere noteringer i Danmark og Trifork bliver noteret på det danske hovedmarked og ikke First North børsen.
Dato: 12/05/2021
MapsPeople er en af de næste børsnoteringer der lander i Danmark. Vi har de seneste år oplevet en stigning i antallet af børsnoteringer på First North i Danmark. I starten var det meget umodne selskaber, med en masse drømme og mål men med meget lidt tracktion og meget begrænset eksekvering. I dag har det billede ændret sig lidt. For et stykke tid siden fik vi Digizuite på børsen, en af de mest anerkendte DAM løsninger i verden ifølge Gartner og Forrester. På nuværende tidspunkt er Donkey Republic på vej på børsen, en af Europas førende indenfor delecykler. Nu er det så MapsPeople der skal børsnoteres, en af de førende i verden indenfor indendørs navigation og kortlægning. I denne analyse ser vi på MapsPeople casen, fremtidsudsigterne og investeringspotentialet i denne børsnotering.
Dato: 05/05/2021
Donkey Republic er på vej på børsen, med en forretningsmodel der har fået meget opmærksom de seneste år pga. stigningen i El-løbehjul og deleøkonomi. Donkey Republic’s model er dog for mit vedkommende en nyere forretningsmodel der kræver en større gennemgang for at få indsigt i potentialet i denne virksomhed. Der er mange positive “buzz-words” i denne case der rimer på grøn energi, bæredygtighed og deleøkonomi. Det er nogle ting som markedet har et stort fokus på, på nuværende tidspunkt og dermed kan nye investeringsmuligheder i dette segment være interessant at følge med i fra start.
Selskabet børsnoteres til en markedsværdi på ca. 238 DKKm og en Enterprise value på ca. 160 DKKm. Formålet med denne analyse er både at forså casen, forretningsmodellen og vurdere investeringspotentialet.
Dato: 19/05/2021
Vestas er en dansk vindmøllefabrikant og serviceudbyder inden for vindenergi. Virksomheden regnes for at være en af de førende i verden på deres felt. Vestas har primært 3 forretningsben. “Onshore”, hvor Vestas producerer og installerer vindmøller på fastlandet. “Service” hvor Vestas løbende laver service på vindmøller installeret af Vestas, eller andre konkurrenter. Service dækker også over optimering og udbedringer af vindmøller. “Offshore” hvor Vestas driver MHI der producerer og servicerer havvindmøller. Vestas købte i 2020 de fulde ejerandele i MHI og ejer nu dette selskab, der tidligere har været et samarbejde med Mitsubishi. I denne analyse vil du som investor få et indblik i Vestas som virksomhed, vækstcasen, værdisætningen og du vil samtidig blive klogere på forskelle og ligheder med Ørsted.
Dato: 19/05/2021
Ørsted A/S, tidligere DONG Energy A/S, er et energiselskab med hovedfokus på opførelse, drift og vedligeholdelse af havmølleparker. Ørsted er den globale markedsleder inden for opførelse af havmølleparker. Selskabet har havmølleparker i drift og under opførelse i Storbritannien, Tyskland, Danmark og Holland, USA og Taiwan. Ørsted har identificeret Japan som potentielt nyt marked for opførelse af havmølleparker. Derudover har Ørsted aktiviteter inden for landvind i USA og Europa og produktion af elektricitet og varme fra ni danske kraftvarmeværker. Ørsteds forretning kan opdeles i tre segmenter: Offshore, Onshore og Markets & Bioenergy. I denne analyse vil du som investor få et indblik i Ørsted som virksomhed, vækstcasen, værdisætningen og du vil samtidig blive klogere på forskelle og ligheder med Vestas.
Dato: 24/04/2021
Digizuite er en dansk DAM-software virksomhed, på vej på børsen. Digizuite vil rejse penge til at accelerere væksten og indtage det amerikanske marked. Digizuite leverer en Digital Asset Management cloud-løsning der gør det muligt for store brands at lagre og styre alt deres digitale content i form af tekst, billeder, videoer, 3d, AR og VR materiale i skyen. Dette er vigtigt for store brands med meget content og forskelligt content til forskellige markeder. Tidligere har disse virksomheder brugt Dropbox eller andet til dette, men det er i takt med en stigende mængde digitalt materiale ikke så holdbart, fordi det er svært at gøre brugbart på tværs af organisationen. I denne analyse vil vi gennemgå Digizuite som virksomhed, sammenligne børsnoteringen med andre tidligere sammenlignelige cases og forklare hvorfor eller hvorfor ikke casen er interessant at deltage i som investor.
Dato: 24/04/2021
Digizuite er en dansk DAM-software virksomhed, på vej på børsen. Digizuite vil rejse penge til at accelerere væksten og indtage det amerikanske marked. Digizuite leverer en Digital Asset Management cloud-løsning der gør det muligt for store brands at lagre og styre alt deres digitale content i form af tekst, billeder, videoer, 3d, AR og VR materiale i skyen. Dette er vigtigt for store brands med meget content og forskelligt content til forskellige markeder. Tidligere har disse virksomheder brugt Dropbox eller andet til dette, men det er i takt med en stigende mængde digitalt materiale ikke så holdbart, fordi det er svært at gøre brugbart på tværs af organisationen. I denne analyse vil vi gennemgå Digizuite som virksomhed, sammenligne børsnoteringen med andre tidligere sammenlignelige cases og forklare hvorfor eller hvorfor ikke casen er interessant at deltage i som investor.
Dato: 08/04/2021
OptimizeRX er en af de selskaber der har vundet frem det seneste år bla. med effekt af COVID-19. COVID-19 har sat en stopper for fysiske møder mellem læger, sygeplejersker, lægemiddelkonsulenter, farmakonomer og farmaceuter. Her kommer OptimizeRX ind i billedet og de har det seneste år oplevet markant vækst. Ifølge OptimizeRX selv har COVID-19 dog ikke haft markant effekt.
OptimizeRX er stadig en mindre virksomhed, med en markedsværdi på lidt over $800 millioner. Aktiekursen er det seneste år vokset med næsten 500%, så spørgsmålet er nu om aktiekursen er løbet fra værdien af selskabet, eller om der kan forventes mere i fremtiden og vi dermed kun har set starten på dette. Denne analyse guider dig igennem virksomheden, forretningsmodellen og investeringscasen.
Dato: 23/03/2021
Annonceindtægter er i dag den største indtægtskilde på sociale medier og vil formentligt også være det fremadrettet. Dog introducerer flere medier muligheder for shopping direkte på mediet, som kan åbne op for at tage mindre kommissioner per salg, eller transaktionsgebyr. Facebook er også i færd med at udvikle og introducere deres egen betalingsløsning, ligesom Google har gjort det. Disse betalingsløsninger kan også åbne op for transaktionsgebyr og dermed andre indtægtskilder. Derudover så gør det store antal af brugere, at virksomhederne bag ved mediet har ret let adgang til en store brugerskare, ved introduktion af nye produkter. Google har bl.a. introduceret Google Home, Google Drive. Facebook har introduceret Workplace, Facebook Gaming, VR og meget andet. I denne analyse kan jeg fra start lige så godt nævne at mit største fokus vil være Facebook og Pinterest, som investeringsmulighed. Jeg vil dog sammenligne med andre medier, men Facebook og Pinterest ser jeg som de klart mest interessante muligheder. Selskaberne er på to meget forskellige stadier og rationalet er også forskelligt, men det vil du blive klogere på om lidt.
Dato: 11/03/2021
Nogle virksomheder har under COVID-19 oplevet modvind, med forretningsmodeller som har haft det svært. Andre virksomheder har oplevet stor medgang fordi deres forretningsmodel og deres produkt har blomstret i et COVID-19 præget marked. En af disse aktier er Teladoc Health. Teladoc Health inc. er en amerikansk teknologi og sundhedsfaglig virksomhed, som ved hjælp af deres platform tilbyder virtuelle løsninger til læger, doktorer, terapeuter osv. Dette gør det muligt for sundhedsfagligt personale at foretage virtuelle konsultationer, som har været ekstremt populært under COVID-19. Teladoc Health’s virtuelle konsultationsløsning voksede i det seneste år med ca. 100%. Det viser ret tydeligt at Teladoc har ramt et produkt som har fået stærk medvind under COVID-19. I denne analyse får du et indblik i Teladoc, markedet, forretningsmodellen, nøgletal og værdisætning. Målet er at gøre dig klogere på potenitalet i virksomhedens nye forretningsmodel til et modent marked.
Dato: 06/03/2021
Salesforce er en amerikansk cloud-virksomhed der udvikler cloud-løsninger til salgs, marketing, service, support og andet. De laver CRM-systemer der står for Customer Relationship Management. Salesforce har over de seneste 15 år udviklet Cloud-løsninger så de i dag har en bred vifte af forskellige løsninger, alt efter hvad virksomheder har brug for. Samtidig er de ved at have så bred en vifte af services at de kan tilbyde næsten alt indenfor CRM-løsninger. Salesforce er kendt for at ligge højt på listerne over bedste arbejdspladser mange år i streg i USA og deres CEO Marc Benioff er af flere omgange blevet nævnt som en af de bedste ledere og CEO’s i verden, der er værdsat højt af sine medarbejdere. I denne analyse får du et indblik i alle Salesforce mange produkter og forretningsben. Samtidig ser vi indi ledelsens eksekveringsevne, fremtidsudsigterne og den potentielle investeringscase.
Dato: 03/03/2021
En zettabyte er det samme som en milliard Terbytes eller en trillion gigabyte. Det er estimeret at der i 2020 bliver lagret, opfanget og brugt ca. 59 zettabytes i Data. Det tal forventes at vokse til ca. 149 Zettabytes i 2024, hvilket er en vækst på ca. 26% per år. Data er dermed et område i enorm vækst. Hvis vi skal sætte nogle tal på som vi kan bruge til noget, så estimeres markedet for Data analyse at have en værdi i 2019 på samlet $193 milliarder og vokse til næsten $421 milliarder i 2027. Det er et enormt stort marked og en af de virksomheder der befinder sig i dette marked er virksomheden Alteryx. Alteryx udvikler en analyse-software hvor virksomheder og brugere ved hjælp af en drag-and-drop løsning kan analysere data fra forskellige lagringsområder, lige meget om dataen kommer fra en cloud-server, en fysisk server, excel eller andre steder. I denne analyse skal vi se nærmere på data-markedet, Alteryx som virksomhed, og forskellen på Cloud og Softwareløsninger.
Dato: 16/02/2021
Qualys Inc. er en amerikansk cyber security virksomhed med fokus på Cloud-baserede løsninger. Virksomheden har på nuværende tidspunkt over 15.700 forskellige kunder. Her i blandt er store selskaber som Netflix, Alphabet, Visa, Amazon, EY, PwC og Apple. Qualys har ca. 66% af alle Fortune Global 50 som kunder, 46% af Global 500 og 24% af Global 2000. Qualys tilbyder mange forskellige cloud-baserede sikkerhedsløsninger heriblandt Web App Security, Compliance, Cloud security, IT Security og Asset Management. Som det kan læses befinder Qualys sig i branchen for Cyber Security løsninger, et område vi hos AE Investment Research i længere tid har haft et større fokus på. I denne analyse ser vi på Qualys og prøver at forstå potentialet i denne case. Qualys er blandt de mest profitable Cyber Security virksomheder på markedet, men hvad er mulighederne i fremtiden?
Dato: 16/02/2021
iRobot kender de fleste nok bedst for deres Roomba, robot støvsuger. iRobot er et robotselskab der laver hjemmerobotter. De har to produktkategorier lige nu, den ene er robotstøvsugere og den anden er robotgulvmopper. Virksomheden blev grundlagt i 1990 og har siden da været en af de førende på markedet for hjemmerobotter. I dag har iRobot solgt mere end 30 millioner husholdningsrobotter på verdensplan. Markedet for husholdningsrobotter er i høj vækst. Det er fortsat et ungt marked, hvor de fleste nok kun kender til støvsugerrobotter. Ofte bliver markedet overset lidt af investorerne fordi der ofte er fokus på erhvervsrobotter og ikke robotter til private. iRobot har dog mange forskellige områder, er en anerkendt mobil robotudvikler og udvikler bl.a. også erhvervsrobotter på kontrakter. I denne analyse ser vi nærmere på iRobot og investeringscasen.
Aktieanalyser er et vigtigt element i at investere i aktier. Uden grundige og gennemarbejdede aktieanalyser er det så godt som umuligt at finde de bedste aktier at investere i. Man kan enten vælge selv at lave sine aktieanalyser eller finde tilgængelige aktieanalyser hos banker, analysehuse, rådgivere eller andre investorer. Ligegyldigt hvilken metode man vælger, så er det dog vigtigt at man forstår elementerne i aktieanalysen, hvis analysen skal være brugbar. Har man ikke forståelse for de elementer der er i analysen og hvad den reelt konkluderer, så bliver det svært at investere effektivt ud fra aktieanalyser. Her vil du derfor få en guide til hvilke vigtige elementer en god aktieanalyse skal indeholde og hvor du evt. Kan finde gratis aktieanalyser eller aktieanalyser på abonnement og hvilke fordele og ulemper der er ved disse forskellige analyser
Aktieanalyser kan udarbejdes efter forskellige analyseformer. De ofte mest brugte analyseformer er Teknisk Analyse og Fundamental Analyse.
Bruger man teknisk analyse så fokuserer man hovedsageligt på aktien og den måde som aktiekursen bevæger sig på. Her bliver der ofte analyseret på investorpsykologi, udbud og efterspørgsel samt support og modstandsområder.
Bruger man fundamental analyse så fokuserer man typisk på virksomheden bag ved aktien hvor man analyserer regnskaber, værdisætning, ledelse og vækst. Jeg bruger selv den fundamentale aktieanalyse, hvilket du også vil se mange banker, analysehuse og rådgivere gøre. Nogle banker bruger også teknisk analyse i deres vurdering af aktier, men det er ofte som en supplerende analyse til den fundamentale aktieanalyse.
Aktieanalyser har den hensigt at skulle besvare alle de vigtigste spørgsmål man som investor bør stille, inden man investerer i en aktie. Målet er som investor at finde de bedste aktier. Derfor er der nogle helt centrale elementer som enhver aktieanalyse bør indeholde. Disse elementer er:
Virksomhedsanalysen har til hensigt at dykke ned i virksomheden og forstå hvad det er virksomheden laver og hvordan den tjener penge. Det er i denne del af aktieanalysen vigtigt at man får et grundforståelse af hvad det er for en virksomhed man har med at gøre. Forstår man ikke virksomheden, produktet, indtægt modellen osv. Så bliver det svært at bruge hele aktieanalysen.
Regnskabsanalysen dykker et stykke dybere ned i virksomheden og ser på virksomhedens økonomiske og finansielle udvikling. Hvordan har virksomhederne vækster, hvor god er virksomheden til at skabe overskud, forrente kapital eller blive mere effektiv. Hvor meget gæld er der i virksomheden og hvordan er kapitalstrukturen. Dette er nogle af hovedelementerne i regnskabsanalysen. Denne analyse er en meget vigtig del af hele aktieanalysen, da værdisætningen også vil bl.a. tage udgangspunkt i dette.
Markedsanalysen ser på hele det marked som virksomheden befinder sig i. Hvad er der af konkurrenter, hvad adskiller de forskellige virksomheder, hvor stort er markedet, hvor meget vækst er der i markedet og hvad driver denne vækst. Dette er også en vigtig del, hvis du som et led i dine aktieanalyser ønsker at forstå hvad virksomheden har af potentiale i fremtiden.
Værdisætningen er en af de sidste områder inden konklusionen på aktieanalysen. Værdisætningen bruger man til at sætte en værdi på virksomheden nu og i fremtiden. At investere i aktier handler nemlig om langsigtet at købe aktier til mindre end deres værdi. For at udarbejde en god værdisætning er det vigtigt man bruger al denne anden viden fra resten af aktieanalysen. Værdisætning skal nemlig både se på virksomhedens evne til at vækste og skabe resultater, markedets vækst og udvikling, konkurrenterne i markedet osv.
Aktieanalysen bliver til sidst opsummeret i en konkret konklusion. Hvad har vi konkret fundet ud af i aktieanalysen. Er aktien overvurderet eller undervurderet. Kan vi forvente at aktien vil overperforme eller underperforme i fremtiden og hvordan ser risikoniveauet ud. Konklusionen bruger vi som en opsummering og som den endelige konklusion til at foretage en god investeringsbeslutninger ud fra vores aktieanalyser.
Nogle ønsker selv at lave sine aktieanalyser for at være uafhængige af andre og for at kunne træffe gode investeringsbeslutninger i de virksomheder man selv finder interessante. Her er det vigtigt man lærer at forstå elementerne i analysen og lærer hvordan du step for step laver en brugbar og effektiv aktieanalyse. Jeg underviser bl.a. i hvordan du laver gode aktieanalyser, som du kan bruge til at foretage de bedste investeringsbeslutninger.
Ønsker du ikke selv at lave aktieanalyser så kan man også finde tilgængelig analyser andre steder. Som tidligere nævnt kan man finde aktieanalyser hos banker, rådgivere, analysehuse og andre investorer. Nogle steder finder man gratis aktieanalyser andre steder betaler man for dem. Her kommer der et par gode råd til hvad du skal være opmærksom på den proces.
At finde aktieanalyser gratis tilgængeligt kan virke som en oplagt mulighed for dig som investor, men der er dog nogle ting i den proces du skal være opmærksom på. Ofte bliver analysen nemlig betalt af en eller anden, så selvom du måske ikke betaler for den, så er der andre der betaler for at de er gratis for dig. Det kan bl.a. være virksomheden, der bliver analyseret i aktieanalysen, som betaler for det. Det gør at analysen ikke er helt uvildig og det derfor kan være sværere at regne med aktieanalysens rigtighed og brugbarhed. Hvis Columbus for eksempel betaler en analytiker for at lave en aktieanalyse af selskabet, for at få mere opmærksomhed på aktien og komme ud til flere potentielle investorer, så kan det være meget svært for denne analytiker at være helt objektiv i aktieanalysen. Hvis analytikeren er negativ på Columbus som aktie og ikke mener aktien er en investering værd, så vil Columbus formentligt ikke købe denne analysedækning en anden gang. Derfor skal du som investor være opmærksom på om aktieanalysen er betalt af selskabet der bliver analyseret, da det kan give anledning til interessekonflikter.
Andre gange kan man finde gratis aktieanalyser hos sin bank eller handelsplatform. Her kan der blot være en anden interessekonflikt, nemlig at få dig til at handle aktier oftere. Derfor skifter disse analyser tit fra hold til sælg til køb, da det giver flere handler. Hver gang du handler aktier betaler du kurtage og det tjener banken eller handelsplatformen på. Så selvom aktieanalysen er gratis, skal man være opmærksom på denne mulige interessekonflikt.
Ønsker du at finde gratis aktieanalyser, som ikke er betalt af selskabet i analysen, så kan du her på siden finde nogle enkelte aktieanalyser, som er gjort gratis for dig. Du finder for eksempel en aktieanalyse af Genmab og en aktieanalyse af Amazon gratis her på hjemmesiden. Proinvestor samler også forskellige gratis analyser her i blandt dem jeg udgiver. Vær dog opmærksom på om der kan være interessekonflikter i nogle af de analyser der bliver indsamlet.
Man kan også som investor søge de mere professionelle og uvildige aktieanalyser ved at betale for dem. Det koster lidt for dig som investor og man skal derfor gøre op med sig selv om man vil spare pengene og selv lave analyserne, eller pengene er godt givet ud fordi man sparer oceaner af tid mod en mindre betaling. Ved betalte analyser får du ofte en mere brugbar analyse, som du bedre kan regne med, da analysen er betalt af DIG og der er derfor ikke andre interessekonflikter mellem dig og analytikeren.
For eksempel finder du her på hjemmesiden et analyse-abonnement til 199,- per måned. Her får du adgang til en masse forskellige aktieanalyser udarbejdet af mig som investor, til dig som investor. Der er ingen interessekonflikt, fordi vi har samme mål med aktieanalyserne. Jeg bruger selv aktieanalyserne til at træffe de rette investeringsbeslutninger og til at finde de bedste aktier, nøjagtigt som mine abonnenter gør. Som abonnent får du samtidig adgang til at kunne se og følge min portefølje, min watchliste over spændende virksomheder, mine værktøjer med mere end 4500 virksomheder der bliver scoret og målt på nøgletal samt mere end 70 analyser af danske og amerikanske aktier, store som små.
Der er ingen binding og 14 dages fuld tilfredshedsgaranti. Kunne du tænke dig at se mere om dette abonnement, så læs mere lige her.
I analyse-abonnementet finder du aktieanalyser opbygget efter denne formel, som er beskrevet ovenover. Alle aktieanalyser beskriver virksomheden, hvordan virksomheden tjener penge og hvordan virksomheden har udviklet sig. Derudover beskriver aktieanalysen det marked virksomheden befinder sig i, konkurrenceevnen og de største konkurrenter. Efterfølgende finder du en regnskabsanalyse med gennemgang af gennemsnitligt 10 års regnskaber og til sidst finder du en værdisætning og en konklusion af den samlede aktieanalyse, med en specifik guide til hvad jeg selv gør ud fra analysen og om aktien kan forventes at overperforme eller underperforme markedet fremadrettet.
Som noget ganske unikt bliver alle virksomheder i disse aktieanalyser scoret efter selvudviklede scoringssystemer. Det betyder at du nemt kan få svar på om timingen for en investering i aktien er god og om virksomheden er en kvalitets virksomhed eller ej. Scoringssystemet finder du ikke andre steder.
Udfyld kontaktformularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.