Porteføljeværktøjet der samler dine aktier på tværs af platforme
Hvis du handler fra forskellige platforme, hos forskellige banker, eller har flere konti hos den samme børsmægler, så har du måske samme problem som mange andre investorer. Hvordan samler man alle sine aktier i én samlet portefølje? Det har jeg udviklet et porteføljeværktøj til, da netop dette problem var genkendeligt hos flere af mine kursister.
Porteføljeværktøjet var først udviklet specifikt til mine kursister, men da mange investorer har det samme problem har jeg valgt at gøre dette værktøj tilgængeligt for alle. Alt du skal gøre, for at få adgang til det, er at tilmelde dig mit nyhedsbrev i den “blå boks” ovenover. Så snart du er tilmeldt vil du modtage et link til porteføljeværktøjet + en 18-siders investor-guide som en ekstra bonus. Efterfølgende vil du modtage mail hver gang der er nyheder her på siden, gode råd, analyser osv. Ønsker du kun at modtage investor-guiden og porteføljeværkøjet, så kan du afmelde nyhedsbrevet nemt.
Er du nysgerrig på hvad dette porteføljeværktøj kan og hvordan det hjælper dig med at få et samlet overblik over din aktieportefølje, så fortsæt med at læse herunder.
Op til 50 aktier
Du kan samle op til 50 aktier ét sted på tværs af lande, markeder, platforme osv.
Opdaterede kurser
Værktøjet trækker selv data fra Google og opdaterer dermed valutakurser og aktiekurser hvert 20. minut.
Statistik og fordeling
Følg hvordan dine investeringer er fordelt på tværs af lande og valuta og hvor stor en del af din konto der er investeret.
Følg dit afkast
Følg dit samlede afkast på tværs af dine platforme og hold styr på hvor stor vægt dine aktier har i din samlede portefølje.
Hvordan bruger jeg værktøjet til at få et overblik over min samlede portefølje af aktier
Som du kan se ovenover er der mange forskellige features i dette gratis værktøj til porteføljestyring. Men for at du får optimalt udbytte af værktøjet, skal du også vide hvordan det fungerer og hvordan du bruger det. Jeg handler selv fra 2 forskellige platforme med 5 forskellige konti. At kunne samle mine investeringer ét sted og følge hele min portefølje ét sted er meget brugbart for både overblikket, men også porteføljeanalyser, porteføljestyring og diversificering.
Aktiekurser fra Google
Porteføljeværktøjet er sat op til at hente live aktiekurser og valutakurser fra Google. Det gør det dejligt nemt hele tiden at følge udviklingen af din portefølje. Men for at værktøjet kan hente livedata, så skal du indtaste den rette TICKER. Ticker er aktiens forkortelse. Du har måske set at hvis du søger på for eksempel Genmab, så har Genmab Tickeren GMAB. Fordi Genmab er børsnoteret i Danmark, så er den korrekte Ticker fra Google CPH:GMAB. Det er meget vigtigt at man indtaster Google’s konkrete Ticker, da porteføljeværktøjet jo trækker data direkte fra Google. Eksempel på den rigtige indtastning:
- Genmab’s TICKER = CPH:GMAB
- Amazon’s TICKER = NASDAQ:AMZN
- Volvo’s TICKER = STO:VOLV-B
Det kan virke lidt forvirrende, men det er faktisk ret nemt at finde. Alt du skal gøre er at søge på Google efter for eksempel “Volvo aktie” og se den Ticker, som Google Finance bruger. Se for eksempel herunder:
Indtast kun i de felter med “grå farve”
Det næste der derefter er vigtigt at vide er, at arket har mange forskellige formler og derfor er det vigtigt du kun indtaster data i de felter, som har en GRÅ farve. Indtaster man data i de hvide felter, så vil formlen blive ødelagt og arket stoppe med at fungere optimalt. Felterne er dog beskyttet og du vil derfor mange gange opleve at få en “advarsel” hvis du kommer til at ændre i de hvide felter.
Vælg den valuta du har købt aktien i
Valutakurser bliver også trukket live fra Google, så handler du aktier fra USA, Storbritanien, Sverige, Canada eller Tyskland så skal du blot vælge den valuta aktien handles i. Dette er dejligt nemt. Arket trækker allerede nu automatisk alle disse valutakurser, så du skal ikke kende deres “Ticker” eller noget andet. Du skal blot ud fra den aktie du handler, vælge i en “drop-down” boks hvilken valuta der er tale om og så omregner porteføljeværktøjet selv til Danske kroner.
Timing score og Kvalitetsscore
Hvis du er en del af mit undervisningsforløb, eller en del af mit analyse-abonnement, så har jeg tilføjet en ekstra feature i porteføljeværktøjet, nemlig indtastning af både Timing score og Kvalitetsscore. På den måde kan du følge, hvilke aktier der performer bedst i din portefølje og følge om du overholder reglerne i strategien du er blevet undervist i. Er du ikke en del af mit online undervisningsforløb eller analyse-abonnement, så er dette nok sort snak for dig, og derfor skal du blot se bort fra det. Lad disse felter være tomme, det gør ingen forskel for resten af funktionerne i dette værktøj til porteføljestyring.
Følg udviklingen i din portefølje samt fordelingen af aktier
I bunden af porteføljeværktøjet finder du et lille statistik felt, hvor du kan se udviklingen i din portefølje, se fordelingen mellem Danske aktier, Amerikanske aktier, kontanter osv. På den måde kan du nemt få et samlet overblik over, hvis du har forskellige konti eller handler fra forskellige mæglere, hvor mange kontanter du egentligt har til rådighed. Har du for eksempel Amazon i flere forskellige porteføljer, kan du også se både hvor meget Amazon fylder i den samlede portefølje, men også hvor stor en del amerikanske aktier du har i din portefølje.
Sidst men ikke mindst, vil jeg også fremhæve at du kan følge dit afkast. Har man flere forskellige konti eller handler fra forskellige platforme, så ved man også at følge det samlede afkast i den overordnede portefølje kan være lidt en udfordring. Det har du mulighed for her også. Samtidig er afkastet delt op på den måde, at du kan se afkastet på din samlede startkapital, men også afkastet på den kapital som er investeret. Dette betyder altså, at har du 500.000 kr. til rådighed til investering på tværs af dine handelsplatforme, men kun 350.000 kr. investeret i aktier på nuværende tidspunkt, så vil du altså kunne se afkastet på de 350.000 kr. der er investeret, men også afkastet ift. de i alt 500.000 kr. du har til rådighed.
Jeg håber selvfølgelig du finder dette værktøj brugbart og interessant. Ønsker du at få adgang til at bruge værktøjet, så husk alt du skal gøre, er at indtaste din e-mail i den “blå boks” på toppen af denne side.
Rigtig god fornøjelse!