Besvar disse 2 simple spørgsmål før du køber aktier i en virksomhed

Skal jeg købe aktier i Royal Unibrew, Spar Nord Bank, Apple eller måske Genmab? Det er et spørgsmål der ofte bliver stillet på diverse investorgrupper på Facebook og nok også et spørgsmål mange nye investorer ofte går med i tankerne og kæmper med at besvare. Før du investerer i en aktie er der to vigtige ting du skal besvare. De to spørgsmål er: 

  1. Er det den rigtige aktie at investere i?
  2. Er det, det rigtige tidspunkt at investere i aktien på?

Det er jo to meget simple Ja/Nej spørgsmål, men de kan være vanskelige at svare på. Du er helt sikkert ikke den eneste investor der er udfordret af dette. Ser man på de før omtalte investorgrupper på Facebook kan der også være meget blandede meninger til det simple spørgsmål: “Skal jeg købe aktier i Royal Unibrew?” Nogle svarer ja, andre svarer nej, så det bliver man ikke meget klogere af. Men kan du lære selv at besvare de to ovenstående spørgsmål, så er du heller ikke afhængig af andres meninger. Så hvordan besvarer man disse spørgsmål? 

 

Er det den rigtige aktie at investere i?

Dette spørgsmål kan besvares ved hjælp af det vi kalder en virksomhedsanalyse. En aktie er nemlig en ejerandel i virksomhed, så for at besvare om det er den rigtige aktie at investere i skal vi analysere virksomheden bag ved aktien. En virksomhedsanalyse er en analyse hvor man ser på virksomhedens udvikling historisk og virksomhedens potentiale i fremtiden. Værdi er drevet af virksomhedens evne til at skabe vækst og overskud i fremtiden og derfor skal vi analysere hvor god virksomheden og ledelsen er til dette for at besvare spørgsmålet. I en virksomhedsanalyse ser man bl.a. på virksomhedens vækst, gæld, position i markedet og konkurrenceevne.

Du kan lære hvordan du laver en virksomhedsanalyse i mit undervisningsforløb og er du interesseret i ekstra hjælp, kan du også tilkøbe min analyse service, hvor du bl.a. Får disse virksomhedsanalyser på abonnement. I analyse abonnementet vil du også blive præsenteret for det jeg kalder en Kvalitetsscore. Kvalitetsscoren er en score jeg har udviklet, som viser hvor høj kvalitet en virksomhed besidder og hvor stabil vækst den præsterer målt på de vigtigste nøgletal. Kvalitetsscoren måler bl.a. Virksomhedens evne til at vækste omsætning, indtjening og egenkapital og den måler samtidig hvor god virksomheden er til at skabe forrentning, øge deres marginer og hvor lav gæld der er i virksomheden. Jo højere Kvalitetsscore, jo bedre er virksomheden. Kvalitetsscoren gør det dermed ekstra nemt for dig at besvare spørgsmålet – “Er det den rigtige aktie at investere i?” Hvis virksomheden scorer en høj Kvalitetsscore, så er det en stærk virksomhed, som er god til at vækste og dermed er svaret “Ja”. 

Hvordan spotter DU de bedste aktier?

Vil du lære hvordan du opnår bedre resultater, bliver mere rolig som investor og spotte kvalitetsaktier? Indtast din e-mail og modtag råd og vejledning, til at spotte gode aktier der skaber resultater.

Er det det rigtige tidspunkt at investere i aktien på? 

Når du har lavet en virksomhedsanalyse selv, eller fundet en virksomhed med en høj Kvalitetsscore og fundet frem til, at det er den rigtige aktie at investere i, så kommer vi til spørgsmål nr. 2. For at besvare om det er det rigtige tidspunkt at investere i aktien på, skal vi se på prisen på virksomheden i dag og sammenligne det med værdien af virksomheden i fremtiden. For at det er det rigtige tidspunkt at investere i aktien på, skal prisen i dag være så lav ift. værdien i fremtiden, at du som investor får et afkast der er højere end markedets gennemsnit. Den eneste grund til at investere i en specifik aktie er nemlig, at aktien giver et højere afkast end gennemsnittet. Kan aktien ikke præstere det, så kunne vi lige så godt blot købe et indeks og følge gennemsnittet. Men kan du finde en virksomhed der først og fremmest er en virksomhed med høj kvalitet og efterfølgende handler til en pris langt under den fremtidige værdi, så har du en god mulig investering på hånden. 

For at finde ud af om det er det rigtige tidspunkt at investere i aktien på, har jeg udviklet et andet scoringssystem, som jeg kalder for Timing score. Timing scoren måler om aktien lige nu handler til en god pris ift. Hvad virksomheden kan være værd i fremtiden. Jo højere Timing score, jo bedre tidspunkt er det lige nu til en investering i aktien. 

I mit undervisningsforløb kan du selvfølgelig også lære hvordan du selv kan score virksomheder baseret på denne Timing score, ligesom du vil blive undervist i teorien bag ved og strategien jeg bruger til at benytte dette scoringssystem. Ønsker du igen, at det hele skal være lidt nemmere, så bliver alle aktier i mit analyse abonnement også scoret ud fra Timing scoren. Hvis en virksomhed derfor scorer en høj kvalitetsscore, så er det den rigtige aktie at investere i og hvis samme virksomhed også scorer en høj Timing score, så er det samtidig også det rigtige tidspunkt at investere i aktien på. Ved hjælp af to letlæselige tal kan du dermed træffe en ret kompliceret beslutning hurtigt og nemt, uden at blive forvirret af alle mulige forskellige svar. 

Se en kort gennemgang af analyseværktøjet og funktionerne —-->

Lær hvordan du træffer gode beslutninger, baseret på et strategisk og analytisk grundlag!

Eksempel på hvordan du finder de gode aktier i praksis

Lad os sige jeg som investor lige nu (d. 25. August 2020) har fundet 3 danske aktier interessante, Genmab, Spar Nord Bank og Royal Unibrew. Jeg er dog i tvivl om hvilken af dem jeg skal investere i og om jeg overhovedet skal investere i nogen af dem. Det kan vi hurtigt svare på ved at se på deres scoringer:

Spar Nord Bank får kun lige sneget sig op og scorer “Middel” på Kvalitetsscoren et enkelt point fra at ryge ned i kategorien “Lav” dermed er det egentlig ligegyldigt at de har en Timing score der er oppe i den højeste kategori “Meget høj”, for det er ikke den rigtige aktie at investere i og at tidspunktet er godt lige nu er derfor ligegyldigt. 

Royal Unibrew scorer “Høj” i kvalitetsscore og dermed er det en interessant aktie. Vi kan derfor svare ja til at Royal Unibrew er den rigtige aktie at investere i. Til gengæld scorer de “Lav” i Timing score og derfor er det ikke det rigtige tidspunkt at investere i aktien på. 

Genmab scorer “Meget høj” i Kvalitetsscore og vi kan dermed helt sikkert svare ja til at Genmab er en af de rigtige virksomheder at investere i. Genmab scorer også “Høj” i Timing score og derfor er det også et godt tidspunkt at investere i aktien på. Mit valg falder derfor på Genmab, da jeg kan svare ja til begge spørgsmål. 

 

Hvordan finder jeg så de bedste aktier at investere i?

Man kan udvide ovenstående spørgsmål og tilføje et element i jagten på de gode aktier. I stedet for kun at stille spørgsmålet: “Er det den rigtige aktie at investere i?” Så kan vi også stille spørgsmålet: “Er det den BEDSTE aktie at investere i?”

For at svare på det skal vi til at sammenligne alle de gode aktier, vi har udvalgt. Det kan gøres på to måder. Vi kan sammenligne på tværs af brancher eller på tværs af virksomheder i samme branche. 

Hvis vi har 10 udvalgte virksomheder der alle scorer en høj Kvalitetsscore og en høj Timing score, men befinder sig i vidt forskellige brancher, så kan vi bruge vores virksomhedsanalyser til at dykke ned i alle virksomhederne og se hvilke der er de bedste. Det har du selvfølgelig også adgang til i analyse abonnementet, hvor du vil kunne læse gennemgående analyser af de gode aktier og dermed have mulighed for at vælge de bedste ud baseret på analyserne og de konklusioner der også følger med. 

Ønsker vi at sammenligne 5 virksomheder indenfor samme branche for at finde den bedste aktie af de 5 udvalgte aktier, så kan det gøres ved hjælp af en konkurrent analyse. Det giver ofte en bedre sammenligning, at sammenligne 5 virksomheder der ligner hinanden end 5 virksomheder, der slet ikke ligner hinanden. I analyse abonnementet vil du også have adgang til konkurrentanalyser, så du kan finde ud af hvilket selskab der for eksempel er det bedste Biotek selskab i USA eller hvilket forsikringsselskab der er det bedste, når du så har fundet de bedste aktier i den specifikke branche kan du se på deres Timing score om det også er et godt tidspunkt at investere i aktierne på . 

Derfor – ønsker du at blive en god investor, der kan spotte de gode aktier, så skal du lære at svare på disse spørgsmål:

  1. Er det den rigtige aktie at investere i?

  2. Er det, det rigtige tidspunkt at investere i aktien på?

Og alternativt 3 – Er det den bedste aktie at investere i?

Vil du gerne lære det, så vil jeg helt klart anbefale min online undervisning, hvor du får undervisning i hele min strategi, lærer hvordan du laver virksomhedsanalyser, udregner Timing score og ikke mindst hvordan du bruger hele strategien i praksis. Ønsker du adgang til analyser af kvalitetsaktier, så kan du for kun 199,- per måned få adgang til professionelt og grundigt udarbejdede analyser, markedsopdateringer og handelsalerts. Her vil du som beskrevet ovenover kunne finde en liste over Danske aktier og gode Amerikanske aktier, som du kan sortere i baseret på kvalitet og værdisætning. Du vil kunne læse analyser af de gode aktier, finde konkurrentanalyser, så du kan spotte de bedste virksomheder i en specifik branche og sidst men bestemt ikke mindst får du adgang til hele min watchliste og får E-mail alerts hver gang der foretages en ny ordre, ny handel, ændring i porteføljen, tilføjet nye analyser eller meget andet. Lyder det som noget for dig? Så køb adgang til det hele for kun199,- eller læs herunder hvad andre siger om det. 

Super god undervisning. Roligt og klart toneleje holdes hele vejen igennem og forklaringerne holder. Jeg har fuldt undervisning i to år, som du i stedet bruger 6 timer på at gøre forståeligt! Du burde overtage al undervisning i Dansk Aktionærforening!

Elsebeth Holk

Jeg har fulgt Hr. Egsvang siden 2015. Tonen er atter saglig og reflekterende, hvortil Anders med sin (relativ) unge alder ikke alene er en god formidler/underviser, men lige såvel en inspirationskilde for unge. Tak for god service. Tak for undervisning – og tak til Anders Egsvang Rasmussen.

Jacob Jørgensen

Svært stof blev formidlet på en nem og overskuelig måde, så selv ny-investorer kan forstå det. Dette er ikke en quick-fix løsning du får, men et grundig og brugbar analyseværktøj til at finde ud af om en virksomhed er værd at investere i. Tak til Anders for et virkelig godt kursus!

Christine Andersen

Vil du gerne i gang med at investere i value-virksomheder, men ved ikke rigtigt hvilke virksomheder du skal købe, eller hvordan du skal gribe det an, så har du efter et kursus hos Anders Egsvang fundet svaret på begge dele. Du erhverver redskaber, der både kan give dig et hurtigt overblik over potentialet i virksomheder, og kommer også i gennem mere grundige analyser af en virksomheds vækst og dermed værdi på længere sigt. Skal jeg vurdere value for money af kurset, værdisætter Anders ikke sin egen indsats i det omfang, han kunne gøre. Det skal vi som kunder ikke være kede af!

Jacob Røn

Jeg vil lige sige et stort tak for et rigtig spændende forløb – det har været en fornøjelse for mig. Som lovet var kurset praktisk anlagt, uden en masse teoretisk ’pladder’, og de teoretiske begreber der har været, har du formået at forklare på en enkel måde, som gav mening! Da jeg læste HA tilbage i slutningen af 90’erne, var Finansiering ikke mit yndlingsfag, men du har sågar fået mig til at tænke, at jeg skal have fundet min gamle lærebog frem… Det ermeget godt gået! Så stor ros til din faglige tilgang/måden at lære fra dig på, samt din betragtelige indsigt i både teori og praksis. Inspirerende.

Morten Vad

Vil du skabe en portefølje med kvalitet, der giver dig ro i maven? Så lad os hjælpe dig med dette!

Ring mig op

Andet

Handelsbetingelser

Cookies og Privatlivspolitik

Kontaktinformation

anders@andersegsvang.dk

+45 61 78 08 27