Min investeringsstrategi har udviklet sig løbende igennem årene som investor og de erfaringer som jeg har gjort mig, har formet strategien, som den er i dag. Jeg vil definere min strategi som værende en value tilgang dog med et fokus på vækstselskaber også kaldet GAARP, som står for Growth At A Reasonable Price.

Investeringsstrategien kort fortalt

Min investeringsstrategi har udviklet sig løbende igennem årene som investor og de erfaringer, som jeg har gjort mig har formet strategien, som den er i dag. Jeg vil definere min strategi som værende en value tilgang dog med et fokus på vækstselskaber også kaldet GAARP, som står for Growth At A Reasonable Price. 

Strategien er opbygget efter inspiration fra store og velkendte investorer som Warren Buffett, Peter Lynch og nogle andre. Efter at have læst over 35 forskellige bøger omkring investering, har jeg opbygget en klar forståelse for hvad der logisk og menneskeligt giver bedst mening for mig når jeg investerer. Når man opbygger en investeringsstrategi er det altid vigtigt, det ikke kun er på papiret det virker fornuftigt. Man skal tage højde for at strategien i praksis også skal kunne fungere. Strategien må derfor ikke gøre dig nervøs i dårlige tider eller gøre dig for euforisk i de gode tider. Strategien jeg i dag bruger vil jeg klassificere som for mig at værende en effektiv strategi, som giver mig ro i maven. Den korte beskrivelse af strategien er: 

“Jeg investerer i stabilt vækstende og veldrevne virksomheder, som er undervurderet af markedet og hvor jeg finder det muligt at fremskrive deres indtjening i den nærmeste fremtid.” 

Modtag "Ugens Aktie" på mail
 

Er du på jagt efter spændende aktier til din portefølje? I Ugens Aktie får du indblik i en ny case hver uge.

Nøje udvalgte cases, som jeg ofte selv har investeret i.

Investeringsstrategien – Den lange forklaring

Value investering

Value investering er nok bedst kendt fra bogen “The Intelligent Investor” af Benjamin Graham. Han er kendt som fader til hele value tankegangen. Men som han selv beskriver, så er value investering ikke opfundet af ham, det har altid fungeret og virket, han har blot skrevet nogle konkrete regler og definitioner ned om det. Value investering betyder at man køber virksomheder, som er undervurderet af markedet. Det nemmeste eksempel ville være, at hvis du er på huskøb og der er et hus til salg for 1.500.000 DKK, og grunden i sig selv er 1.500.000 DKK værd. Huset er faldefærdigt og kræver nedrivning og det koster ca. 200.000 DKK. En value investor ville derfor forsøge at få prisen ned under 1.300.000 DKK, fordi at man dermed har købt en værdifuld grund til under dens reelle værdi. Kan du få presset prisen ned i 1.000.000 kr. så har du gjort et værdifuldt køb, fordi du ender med en fortjeneste på 300.000 kr. 

Grunden til at value investering virker er fordi, at det er logisk. Hvis du kan købe 100 DKK for 50 DKK, så har du fået mere værdi end du reelt betalte. Samme tankegang bruger vi når der investeres i virksomheder og aktier. Værdien af en virksomhed kan være kompleks, men man kan beregne sig frem til ca. værdier og dermed finde gode value investeringsmuligheder, hvor du får mere værdi end hvad du reelt betaler. 

Growth At A Reasonable Price

Når man investerer med en GAARP tankegang, så kombinerer man value investering med muligheder for vækst. GAARP betyder jo som sagt Growth At A Reasonable Price, hvilket betyder at man leder efter selskaber der kan vækste i fremtiden, men at man kun køber dem, hvis man kan få dem til en fornuftig pris (Altså value tankegangen). GAARP blev først rigtigt introduceret af den kendte og meget succesfulde investor Peter Lynch, der også introducerede PEG nøgletallet i samme ombæring. 

Forskellen på GAARP og den klassiske value tankegang, er at GAARP tager højde for at værdien af en virksomhed vil stige i fremtiden, hvis virksomheden kan formå at vækste. Derfor kan det være okay at købe en virksomhed i dag for 105 DKK, selvom den reelt kun er 100 DKK værd, fordi at den ved at vækste i fremtiden vil være 200 DKK værd om 5 år. 

Da Peter Lynch introducerede begrebet var det som sagt med et større fokus på PEG nøgletallet i stedet for det normalt brugte P/E nøgletal. Jeg er stadig meget tilhænger af P/E tallet i mine analyser, men jeg bruger det nok anderledes and mange andre private investorer. Jeg ligger større vægt på hvad P/E tallet fortæller om virksomheden, end selve tallet.

Min egen kombination af de to velkendte investeringsstrategier

Når jeg investerer, så investerer jeg hovedsageligt kun i virksomheder der vækster. En klassisk value investor, ville måske investerer i en virksomhed hvis virksomhedens ejendomme, maskiner og varer på lager kunne sælges til en højere værdi end virksomhedens markedsværdi. Sagt med andre ord, en klassisk value investor ville gerne investerer i en virksomhed hvor værdien af alle aktiverne i virksomheden, hvis de blev solgt overstiger værdien af virksomhedens markedsværdi. Det ville være det klassiske hus-eksempel for en virksomhed. Det er ikke interessant i min strategi. 

Jeg investerer heller ikke i virksomheder, som forventer høj vækst kortsigtet og derfra meget lav vækst. Min strategi bygger på at investere i virksomheder, som er dygtige til langsigtet at vækste og skabe afkast for investorerne. Jo mere stabil og sikker vækst en virksomhed kan præstere, jo bedre for mig, HVIS jeg kan købe virksomheden til en fornuftig pris ift. den værdi virksomheden i fremtiden vil være værd. 

3 vigtige parametre når jeg jagter den perfekte virksomhed at investere i

Stabil vækst

En kvalitetsvirksomhed set fra mit synspunkt er bl.a. en virksomhed der kan formå over en lang og kort tidshorisont at vækste både top – og bundlinje samt alle vigtige værdidrivere i virksomheden. Stabil vækst på alle fronter giver mig som investor ro i maven.

Solid kapitalstruktur

En kvalitetsvirksomhed er også præget af en meget solid kapitalstruktur. Det betyder bl.a. at den har lav gæld og høj egenkapital. En solid kapitalstruktur giver virksomheden optimal mulighed for stabil vækst investorfokus. 

Forretningsmæssig overperformance

Når man investerer i aktier er målet ofte at overperforme det generelle aktiemarked. For at det langsigtet kan lade sig gøre, kræver det at virksomheden også overperforme på driften ift. andre virksomheder.

Hvad siger andre om undervisningen?

“Jeg har deltaget på Anders Egsvangs 3 måneders kursus og jeg kan på det varmeste anbefale det. Anders er velstruktureret og en dygtig formidler og har et rigtig godt kursus, så man efterfølgende har noget at arbejde videre med. Stort tak til Anders!”

Søren Heide Jensen

“Jeg har deltaget i Anders’s kursus der strakte sig over flere måneder. Det er et super godt set up, at få undervisning, gå hjem og øve sig på det man har lært og så mødes til undervisning en måned senere, hvor man kan få svar på spørgsmål og få fyldt mere viden på. Anders deler ud af sin store viden indenfor denne verden, formidlet på en måde så man straks kan gå hjem og bruge det. Jeg kan på det varmeste anbefale Anders’s kursus.”

Gitte Bringsjord

“Trods den lave alder, er Anders en meget kompetent underviser. Han er rigtig god til at forklare, hvorfor markedet går op og ned, og han kan fortælle, hvordan det kan handles. Han er skarp på teori, psykologi og han vil gøre sit for at gøre dig profitabel.”

Tobias Nielsen
Køb adgang

Har du spørgsmål til din aktieinvestering?

Udfyld kontaktformularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Ring mig op

Andet

Handelsbetingelser

Cookies og Privatlivspolitik

Kontaktinformation

anders@andersegsvang.dk

+45 61 78 08 27