1. Sæt smarte mål

Før vi ved hvilken vej der hurtigst fører til destinantionen, er vi nødt til først at vide hvad vores destination er. Derfor er det første du kan gøre allerede i dag at skrive dine mål ned og definere hvad du gerne vil opnå og hvad det kræver? Vil du gerne have råd til at rejse til Maldiverne, leve helt uden bekymringer om penge, have råd til dit drømmehus eller hvad er dit mål? Sæt en pris på dit mål og find ud af nøjagtigt hvad det vil koste og indfri dit mål.

Lav smarte målsætninger
Lav de dårlige vaner om til gode vaner

2. Ændre dine vaner

Noget af det vigtigste er ændring af dine vaner, derfor er det vigtigt du allerede fra start tager en beslutning om at fra dette punkt og fremad, der du dedikeret og interesseret i glemme de gamle vaner og skabe nye. Dette gøres bedst i små bider, som man også kalder “chunking”. Din opgave nu er derfor, at oprette en konto der hedder opsparing, målsætninger, frihed eller noget andet inspirerende. Lige så snart kontoen er oprettet, er opgave 2 at overføre 100 kr. til den, så er din opsparing allerede igang, STORT TILLYKKE! 

3. Skab nye tankemønstre

Du ved måske allerede hvilke historier du har fortalt dig selv, som ind til videre har afholdt dig fra at nå dine mål? Ellers er det nu tid til at finde ud af det. Tænk dig godt om og skriv ned, hvad det er du fortæller dig selv, som står i vejen for dine mål. Er det den typiske: “Jeg har ikke råd til at spare op”, “Mine mål er alligevel urelaistiske”, “Jeg skal nok spare op, når jeg får et fuldtidsjob”. Eller måske noget helt andet? Den nye opgave er nu at ændre alle disse historier til noget positivt. Streg de gamle ud, skriv de nye historier ned, som hjælpe dig til tænke på alle de gode ting ved at opnå dine økonomiske drømme, og sig dem højt til dig selv hver dag i de næste 30 dage. 

Planlæg dine målsætninger så din opsparing bliver mere effektiv

4. Læg en plan

Du er allerede ved at ændre dine tankemønstre, du har fået sat klare målsætninger og du har oprettet en konto med de første 100 kr. opsparet – Det er allerede nu et stort skridt på meget kort tid. Nu skal du have lagt en plan. Hvis målet er at du om 5 år skal kunne købe dit drømmehus, hvad vil det så betyde der skal være sket om 2 år? Hvis det så er målet om 2 år, hvor skal du så være om 1 år,  6 måneder og 30 dage? Bryd din lange målsætning ned i små bidder, ser det hele ikke mere overskueligt ud nu? Lav nu alle dine målsætninger om til mindre delmål og hold styr på dem undervejs. Følg altid op på, om du er på rette spor, eller du halter bagud. Det er altid meget nemmere at tage de små problemer i opløbet inden de bliver for store. 

Er du klar til at sætte mere fart på din opsparing? 

Lær flere principper bag vores økonomiske adfærd og teknikker til ikke bare at spare op, men at spare effektivt op. 

Søren Heide Jensen

“Jeg har deltaget på Anders Egsvangs 3 måneders kursus og jeg kan på det varmeste anbefale det. Anders er velstruktureret og en dygtig formidler og har et rigtig godt kursus, så man efterfølgende har noget at arbejde videre med. Stort tak til Anders!”

Vil du gerne vide mere om aktier og investering? Modtage analyser, indsigter og gode tilbud når der kommer nye kurser, foredrag og workshops?

Tilmeld nyhedsbrev